First,Spring,Flowers,,Snowdrops,In,Garden,,Sunlight

Referat av SEPAF vårmöte 2024

SEPAF vårmöte ägde rum den 16 maj 2024 på Elite Avenue Hotell i ett försommarvackert Göteborg. Som vanligt började mötet med de formella delarna för att därefter ha en mer diskussionsinriktad avslutning. Mötet öppnades av ordförande Charlotta Vink, som även valdes till mötesordförande.

Dagordningen fastställdes, och protokollet från höstmötet 2023 godkändes. Höstmötet 2024 planeras till den 24 oktober i Stockholm och mer om detta finns på annan plats i detta nyhetsbrev.

Under mötet rapporterades om föreningens verksamhet sedan det senaste höstmötet. Viktiga fokusområden för styrelsen har varit våra samtal med er medlemmar, vilket har varit i formen av ett flertal digitala medlemsdialoger. Fler kommer hållas den kommande hösten och vintern. Rysslandsfrågan fortsätter vara aktuell i och med att problemen har fortsatt med att genomföra betalningar till länder under sanktion och detta bekräftades även under själva vårmötet. Alla är också överens om att branschens framtida kompetensförsörjning är och fortsätter vara en avgörande fråga, vilket bekräftats under dessa samtal. Jesper Sellin berättade om att vi därför under våren arrangerade ett studentevent i Sinfs lokaler för att locka fler studenter till branschen och vi hoppas kunna utveckla detta koncept ytterligare. SEPAF finansierar under våren och sommaren ett arbete med att i Stockholmsregionen utreda vilka kurser inom IP som finns på SU, KTH och KI på IFIM, Institutet för Immaterialrätt och Marknadsrätt på SU.

Styrelsen har haft åtta styrelsemöten och har samverkat med både PRV och andra branschorganisationer. Ett strategimöte hölls i februari 2024 där en tidigare SWOT-analys uppdaterades och delmål för 2024 samt långsiktiga mål för 2025 respektive utvärderades.

Marknadsgruppen, under ledning av Carolin Sundkvist, har arbetat med att modernisera hemsidan och vår kanal på LinkedIn och fortsatt arbetet med vårt nyhetsbrev. En plan för den kommande perioden är att utveckla samarbetet med vår kommunikationsbyrå EditK och bland annat arrangera medieträning för delar av styrelsen och marknadsgruppen och ta fram en kommunikationsplan. Utbildningsgruppen, som alltså leds av Jesper Sellin, har fokuserat på samarbetet med Frantzeska Papadopoulou Skarp från IFIM och hon hade därför bjudits in för att inleda hela mötet med en presentation om arbetet. Efter mötet och under kvällens senare delar diskuterades denna presentation av många och budskapet som styrelsen uppfattade var att detta ansågs vara ett väldigt viktigt arbete och att många var överraskade av att kurser som tidigare funnits på universiteten har tagits bort på senare tid. Etikkommittén, under ledning av Johan Wennborg, har hanterat en inkommande fråga, och remissgruppen med Mikael Mattsson i spetsen har i samarbete över föreningsgränserna besvarat remisser relaterade till patenträttsliga frågor.

Ekonomin presenterades av Jakob Eriksson, genomgången visade ett negativt resultat för perioden juli 2023 till mars 2024, vilket ligger helt i linje med budgeten. Budgeten för perioden 2024–2025 fastställdes.

Inga motioner hade inkommit från medlemmarna denna gång. Som avslutning av mötet visade Jesper Sellin på en genomgång som styrelsen gjort tillsammans med vår jurist på Sinf av våra Allmänna Uppdragsvillkor diskuterades för vidare feedback. Vi tar gärna emot ytterligare förslag eller kommentarer även efter mötet. Slutligen gick Charlotta Vink igenom ett förslag till ändring av föreningens stadgar med som viktigaste tillägg att ett intressemedlemskap införs. Efter diskussioner kring för- och nackdelar hölls en omröstning där en majoritet biföll förslagen. Vid höstmötet behöver förslaget godkännas med kvalificerad majoritet för att vinna laga kraft.

När mötet hade avslutats bjöds deltagarna in till mingel på LEK IP på Avenyn för att senare avsluta kvällen med en god middag på Restaurang Humm.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk