Sinf på Elmia - Torsdag

Föredrag i montern:

9.15-10.00 Frukostseminarie – Sinf bjuder på frukost!
Kollektivavtal – ett hinder eller en möjlighet?
Sinfs Chefsförhandlare Magnus Lindström tar er igenom fördelarna och nackdelarna med att ha ett kollektivavtal.

10.30- 11.00 Pressträff exportkartläggningen
Sinfs kommunikatör Elina Wikström går tillsammans med Charlotte Kalin, Make Trade igenom de senaste siffrorna i exportkartläggningen och svarar på frågor.

12.30-13.15 Lunchseminarie – Sinf bjuder på lunch!
Samarbetsavtalet – med affären som utgångspunkt med Sinfs bolagsjurister Anna Winblad von Walter och Jennie Nilsson-

16.00-18.00 VIP-kväll: Sinfs kvinnliga nätverk tillsammans med FKG
När FKG och SINF tillsammans bjöd in till nätverksträff med Kvinnan i Leverantörsindustrin i oktober skapades en engagerad och inspirerande diskussion på temat automation och hur vi kan få fler kvinnor till industrin. När resultatet sammanställts började tanken om en större workshop att formas. Idéerna som detta nätverk kan producera verkar obegränsade och kanske kan en workshop generera ett spridbart resultat som kan komma att användas som hjälpmedel ute i organisationerna. Antal platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Här kommer vi diskutera vidare på viktiga frågeställningar för att tillsammans komma med exempel på verktyg som konkret kan implementeras på era arbetsplatser. Vad kan vi göra för att fler ska automatisera? Hur kan vi attrahera fler tjejer till industrin? Detta är ämnen vi kommer djupdyka i och tillsammans hitta lösningar.

Föredrag i studion:

10.10 – Hur exporterar svenska underleverantörer?
Sinfs kommunikatör Elina Wikström går tillsammans med Charlotte Kalin, Make Trade igenom de senaste siffrorna i exportkartläggningen och svarar på frågor.

14.30 Så lockar du rätt medarbetare i kompetensbristen
Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström håller föredrag om hur du kommer till rätta med kompetensbristen, följt av paneldiskussion tillsammans med goda förebilder i hur du lockar rätt medarbetare i branschen Henrik Lundell Senior Business Developer från Prototal, Johan Korpås VD från Viab, Ulrika Elmersson från Elmia och Brave new Business unga förmåga Elin Elmersson.

Vill du ha 15 minuter kostnadsfri juridisk rådgivning inom affärsjuridik eller arbetsrätt?
Boka din tid HÄR!

Magnus Lindström, Chefsförhandlare (Arbetsrättsjurist)
Arbetsrätt och kollektivavtal.

Jennie Nilsson, Bolagsjurist
Allmän affärsjuridik och Kommersiella avtal, Permitteringsstöd samt Ägarskiften.

Anna Winblad von Walter, Bolagsjurist
Allmän affärsjuridik och Avtalsrätt, alla typer av bolagsrelaterade frågor samt affärsutveckling och värdeskapande legal strategi.

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk